Lirohen nga akuza për mashtrim të kosovarëve me bileta të rreme


Për më tepër, duke qenë se ata ishin mbajtur në për shkak të dyshimit fillestar urgjent në atë kohë, ata kanë të drejtë për kompensim

Premte, 4 – 15:15
albinfo.ch

Që nga e hëna, tre persona janë gjykuar nga Penale e Bazelit për përfshirjen e tyre në shitjen e biletave të rreme të fluturimit për në , shkruan 20minuten.ch. i liroi ata për shkak të një gabimi të zyrës së prokurorit publik në Basel-Stadt.

Kështu, gjykata në fjalë ka liruar tre të akuzuarit, një shtetas të Gjermanisë, një të Italisë dhe një të Maqedonisë, për komercial dhe falsifikim të shumëfishtë të dokumenteve. Ata ishin akuzuar për shitjen e biletave për në me anë të një agjencie udhëtimesh në Basel, në vitin 2015, për që s’ kanë ekzistuar kurrë.

Akuza i ngarkonte ata për mashtrimin e dhjetëra klientëve dhe për vjedhjen e mbi 150.000 frangave. Gjykata është e mendimit se të pandehurit s’ kanë vepruar me dashje, përcjell albinfo.ch. Në këtë biznes ishin përfshirë kompanitë të tjera dhe një drejtor menaxhues me banim në .

Ishin ofruar gjithashtu fluturime nga aeroportet gjermane.

“Është dëshmuar se biletat ajrore pa vlerë janë shitur dhe lëshuar në treg nga agjencia e udhëtimit” është shprehur kryetari i trupit treanëtarësh gjykues, Roland Strauss, në hapjen e seancës së gjykimit të premten në mëngjes. Fluturimet fiktive për në janë shitur pasi midis kompanisë dhe linjës ajrore pritëse Smartlynx s’ ishte rinovuar më, në pranverën e vitit 2015. Biletat e avionit dhe informacioni i bollshëm i siguruar nga pala e dëmtuar e vërtetojnë këtë, thonë në gjykatë.

ishte e mangët

Gjykata e trefishtë është ankuar se prokuroria s’ e ka pasqyruar rastin në mënyrë të plotë: ndërsa një avokat mbrojtës po fliste, përfaqësuesi ligjor i një të pandehuri tjetër ka vënë në dukje në dukje se ai s’ e kishte marrë kurrë akuzën e plotë.

Sipas kryetarit të trupit gjykues, të gjykatës Strauss, kjo s’ është aspak “e hijshme”. “s’ është e mundur që aktakuzat të paraqiten pjesërisht,” ka thënë ai.

“Në rastin aktual kjo gjë s’ është në rregull derisa ka lidhje në mes të çështjeve dhe kompanive të përfshira”, transmeton albinfo.ch. Gjykata gjithashtu u ankua se aktakuza jep përshtypjen se vetëm të pandehurit konkretë ishin ata që kishin mashtruar. 

“Autoritetet gjermane të zbatimit të ligjit kanë ngritur procedura kundër të dyshuarve që jetojnë në ” ka shtuar Strauss. Për më tepër: “Asnjë hetim s’ është bërë në lidhje me platformën e rezervimit të biletave”.

s’ është përcaktuar para gjykatës Nëse në platformë janë futur informacione të rreme dhe mashtruese, për të mundësuar që fiktive të mund të shiten aspak. megjithatë ka të dhëna të dyshimta. Për shembull, në rast të një bastisjeje në kompani, s’ kishte qenë e mundur të gjendej asnjë dokument. 

“Gjykata është e mendimit se të tre të akuzuarit ishin të mbingarkuar me punën në biznesin e fluturimeve”.

Megjithatë, për të akuzuarit, fakti që agjencia e udhëtimeve ka punuar pa të meta për dy vjet para vitit 2015 flet vetë, transmeton albinfo.ch. “Ndryshe, agjencia e udhëtimeve kishte marrë  gjithashtu referenca të mira nga pala e dëmtuar” ka thënë  Strauss.

Sjellja e të pandehurve gjithashtu tregon se kanë bërë përpjekjepër  të kufizuar dëmtimin e klientëve të tyre. “Ata s’ është e besueshme se do ta bënin këtë Nëse do të kishin dashur të mashtronin dhe të pasuroheshin”, thotë Strauss.

Gjykata i ka liruar të tre personat sa u përket veprave penale të mashtrimit komercial dhe falsifikimit të shumëfishtë të dokumenteve derisa, sipas gjykatësit penal, s’ është përcaktuar se kush e ka kryer veprën, përcjell albinfo.ch. Duke qenë se ata ishin mbajtur në për shkak të dyshimit fillestar urgjent në atë kohë, ata kanë të drejtë për kompensim. Kostot e procedurave i imponohen prokurorit publik të Bazel-Stadtit.Postime të ngjashme