Sun. Jul 3rd, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Kuptimi i fjalës

Çka është Manastiri ?

MANASTIR m.

Manastiri është :

  • Institucion fetar, me prona e ndërtesa banimi rreth një kishe e zakonisht larg qytetit, ku jetojnë, sipas disa rregullash të caktuara, murgj a murgesha; kuvend (në vendet ku vepron kisha; në të kaluarën edhe në Shqipëri). Pasuria (të ardhurat, tokat) e manastirit. U mbyll në manastir. Sa më afër fshatit të jetë manastiri, aq më të varfër janë fshatarët. fj.u.
  • Manastir pa hair vjet. shih te HAIR~I.

You cannot copy content of this page