Tue. Aug 16th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Kuptimi i fjalës

Çka është Matematik ?

Kuptimi i fjalës Matematik

 

MATEMATIK mb.

  • 1. Që ka të bëjë a që lidhet me matematikën; që i përket matematikës, i matematikës. Shkencat matematike. Njohuri matematike. Veprime matematike. Analizë matematike. Pikë matematike pikë që nuk ka përmasa.
  • 2. Që shprehet me anë të matematikës, që mbështetet në matematikë; i përpiktë, i qartë etj. si në matematikë. Metodë matematike. Pohim matematik. Të menduarit matematik. Me siguri matematike me siguri të plotë. Me përpikëri matematike me përpikëri shumë të madhe.
  • Horizont matematik astr. vija e ndërprerjes së sferës qiellore në rrafshin e horizontit.

You cannot copy content of this page