Skip to toolbar

Materniteti në vitet 50-të në Prishtinë

Lajme, Materniteti në vitet 50-të në Prishtinë, Mjekesi, Shendetesi, Lajme nga Mjekesia, Lajme nga Shendetesia

Shkruan: Labinot Konushevci

loading...

Nataliteti ka qenë vlerë e theksuar e shqiptarëve e cila i ka penguar regjimit jugosllav.

Serbët kanë përdorur propagandë raciste dhe shoveniste, sidomos demografët serbë, ku gruan shqiptare e kanë sharë dhe fyer, e kanë quajtur ”makinë e lindjes”.

Kanë përdorur politika koloniale, e kanë cenuar nderin e familjeve, i kanë kolonizuar resurset e shqiptarëve, kanë shkuar deri në pikën ekstreme ku edhe i kanë kastruar të rinjtë. Janë marrë masa kufizuese për heqjen e shtesave të fëmijëve të varfër dhe familjeve të papuna.  Pra për vetëm një qëllim: të zvogëlohet nataliteti shqiptar.

loading...