Ritmi kaotik i një dite të zakonshme në Shqipëri, shpesh shkakton dilema tek konsumatorët.

Të hash apo të mos hash mëngjes? Kjo është çështja!

Në shumë raste, vendimi për shqiptarët është i thjeshtë: një byrek të shpejtë tek bukëpjekësi i lagjes ose një vezë të zier.

Ka të tjerë më pas që i përkushtohen me devotshmëri vaktit të mëngjesit, si vakti më i rëndësishëm i ditës.

Një gjë është e sigurt, s’ nevojitet të dalësh nga shtëpia pa ngrënë më parë.

Kur nevojitet Ngrënë Mëngjesi?

specialistët, të cilëve u referohet AgroWeb.org  thonë se ndonjë ditë produktive kërkon mëngjes të pasur me fibër e proteina.

Ky vakt nevojitet ngrënë patjetër  brenda një ore nga zgjimi.

Dreka nevojitet planifikuar 4-5 orë më vonë dhe darka 4-5 orë pas drekës.

Mes vakteve, njeriu nevojitet të konsumojë fruta dhe arrorë për vitamina dhe energji.

Roli I Mëngjesit Tek Rënia Në Peshë

Disa studime sugjerojnë se ngrënia e një mëngjesi të shëndetshëm mund t’ju ndihmojë të largoni peshën e tepërt dhe të ruani format e shëndetshme trupore.

Studime të tjera sugjerojnë se heqja dorë nga ky vakt mund të mos jetë aq i keq por vetëm në aspektin e mirëmbajtjes së peshës.

Sidoqoftë, njeriu është në gjendje të marrë një vendim mbi këtë çështje duke analizuar tre përfitimet kryesore që ofron ky vakt.

Mëngjesi Largon Urinë Gjatë Ditës

Sipas nutricienëve, të cilëve ju referohet AgroWeb.org ngrënia e mëngjesit frenon urinë gjatë ditës.

Vetëm po të njeriu është më pak i uritur, atëherë ai s’ do të joshet nga ushqime të tjera të shpejta e me kalori.

Zgjedhje Të Shëndetshme Ushqimore

Ushqimet e ngrëna në mëngjes janë gjithashtu të rëndësishme posa të mbrojnë nga thirrjet plot sheqer të ëmbëlsirave dhe yndyrnave.

Ngrënia e mëngjesit ju ndihmon të bëni zgjedhje të mençura gjatë gjithë ditës.

Njerëzit që hanë ushqim në mëngjes janë më të vëmendshëm ndaj regjimit ushqimor.

Më Shumë Energji

Një mëngjes i shëndetshëm e furnizon trupin me ushqyesit që i mungojnë dhe u jep muskujve një energji të menjëhershme.

Vetëm po të hiqni dorë nga mëngjesi rregullisht do të vështirësoni performancën tuaj fizike.

Lidhja mes ushqyerjes në mëngjes dhe peshës është një çështje që kërkon studime të mëtejshme.

Vetëm po të dëshironi të humbisni në peshë, konsultohuni me një specialist për zbatimin e një programi ushqyerjeje në bazë të nevojave tuaja./AgroWeb.org