Ministria e Shëndetësisë sqaron lidhur me transportin e kufomave nga COVID-19

loading...


() njofton se Qendra Operative Emergjente e MSh-së (QOE) lidhur me s’ bën transportin e kufomave nga , e bën ndërlidhjen e shërbimeve të ndrsyhme të përfshira në menaxhimin e situatës rreth COVID-19.

Sipas MSh, i tërë procesi monitorohet nga Inspektorati Sanitar dhe e Kosovës.

Njoftimi i plotë:

“Qendra Operative Emergjente e MSh-së, në çdo rast të vdekjeve të konfirmuara nga -19 dhe të dyshuara në -19, duhet të informohet nga ( dhe spitalet e përgjithshme), të cilat janë të obliguara që deri në kryerjen e procedurave të varrimit, kufomën ta dërgojnë në morg.

Kjo është procedura për e vdekjeve të konfirmuara me -19, derisa për e vdekjeve të dyshuara në -19, dhe për të cilat duhet pritur rezultati nga , kufomat dërgohen në morg deri në konfirmim të rezultatit laboratorik.

andaj, MSh kërkon nga të gjitha institucionet që të jenë në nivel të detyrës dhe të zbatojnë me përpikëri përgjegjësitë e tyre të ndërlidhura me Covid-19, përfshirë këtu edhe menaxhimin e kufomave në mënyrë korrekte dhe me dinjitet.

Më tej në sqarimin e MSh, që vjen si një reagim ndaj një rasti të kufomës në Spitalin e Mitrovicës, thuhet se “sa i përket rastit të kufomës në spitalin e Mitrovicës (të datës 17.11.), Qendra Operative e MSh-së është informuar e fundit, ndërsa është dashur të informohet e para nga spitali ku pacienti ka humbur jetë.

Megjithatë, QOE, pas marrjes së informatës nga Qendra Operative e -së menjëherë e ka adresuar rastin. QOE ka përgjegjësinë për koordinimin e procedurave të varrimit, por jo për menaxhimin e kufomave brenda institucioneve shëndetësore, sikur i është adresuar në ”, thotë MSh.

Neglizhencat në menaxhim, MSh i ka adresuar në nga e cila është kërkuar që të ndërmerren për moszbatim të procedurave dhe rregullave”, thuhet në njoftim.

Postime të ngjashme