Ministria e Shëndetësisë sqaron pse refuzoi t’i marrë vaksinat kineze nga Shqipëria


Ditë më parë, kryeministri i Shqipërisë, kishte bërë të ditur se pas vaksinimit të mjekësve nga , shteti shqiptar do të ndihmojë edhe në vaksinimin e mësuesve kosovarë.

Por dje, e Kosovës ka bërë të ditur se ka refuzuar ndihmën e ofruar nga për vaksinimin e mësuesve.

gjë e tillë është bërë meqë vaksina që i është ofruar mësuesve nga është nga .

Sami Uka, këshilltari politik i ministrit të Shëndetësisë, ka bërë të ditur për Telegrafin se kjo vaksinë s’ është e licencuar nga EMA.

“Për mësuesit tanë na janë ofruar vaksina Sinovac të Kinës. Natyrisht meqë e njëjta s’ është e licencuar dhe aprovuar nga EMA për përdorim në , dhe e njëjta bie ndesh me ligjet tona”, ka thënë Uka.

Ndryshe sot, kryetari i -ut, Rrahamn Jasharaj në një prononcim për Telegrafin ka thënë se sindikata e tyre s’ ndërhyn në marrëveshjet mes dy shteteve, siç tha ai e rëndësishme është që t’ua siguroj personelit arsimor vaksinat anti-.

Postime të ngjashme