Mjekë nga Kosova do të nisen për në Shqipëri

Mjekë nga Kosova do të nisen për në Shqipëri

loading...
Shoqata e Psikologëve të Kosovës njofton se një grup prej 50 psikologësh, 4 psikatër, 1 epidemiolog dhe 1 mjek të dielën do të nisen për në zonat e prekura nga kriza që u shkaktua pas tërmetit 6.4 shkallësh të Rihterit, në Thumanë, Durrës dhe Tiranë.
Në njoftimin për media thonë se nisja bëhet të dielën, në orën 5 të mëngjesit.

Në përbërje të ekipit janë:
2 mjekë psikiatër
2 mjekë neuropsikiatër
2 mjekë epidemiologë,
50 psikologë nga Shoqata e Psikologëve të Kosovës në përbërje edhe nga SHBA (PhD), dhe
15 nga Shoqata e Psikologëve të Shqipërisë, që te gjithë profesionistë të shëndetit mendor me përvojë.
“Aktiviteti ynë ka vazhduar edhe gjatë 26 dhe 27 nëntorit, me grupe të vogla, por që ky aktivitet do jetë më i madhi i këtij lloji, me ç’rast do të bëjmë edhe identifikimin dhe regjistrimin e personave të trajtuar, në data bazë në mënyrë që të ndjekim ecurinë e tyre pas periudhës 4-javore, kur është periudha në të cilën personat e traumatizuar mund të shfaqin flash back, apo ripërjetim të skenave, çka është shumë e rrezikshme dhe si diçka duhet të ndiqet në mënyrë kontinuele me qëllimin e vetëm që ato të mos kalojnë në çrregullime mendore, apo në PTSD”, thuhet në njoftim.
Në njoftim theksohet se aktiviteti do të jetë i koordinuar me Urdhrin e Psikologut në Republikën e Shqipërisë.
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *