Mjekët: COVID-19 ndikon edhe në sistemin tretës

loading...


është kryesisht një sëmundje që shkakton probleme të frymëmarrjes, por gjithashtu mund të prekë pjesë të tjera të trupit.

kanë vërtetuar se mund të prekë mushkëritë, zemrën, por edhe sistemin e tretjes.

Sipas statistikave, 53 për qind e pacientëve me COVID-19 zhvillojnë të paktën një simptomë gastrointestinale, shkruan Times of .

Përveç kësaj, te disa pacientë, simptomat gastrointestinale mund të shfaqen në një fazë të hershme të sëmundjes, dhe në disa pacientë ato janë treguesi i vetëm i infeksionit.

disa shenja të zakonshme që tregojnë se COVID-19 ndikon në sistemin e tretjes:

Humbja e oreksit

Disa persona me COVID-19 kanë raportuar humbje të oreksit. Humbja e pazakontë e oreksit mund të jetë tregues i infeksionit. Ngrënia e ushqimit të shëndetshëm është çelësi për shërimin nga sëmundja dhe humbja e oreksit mund të ngadalësojë shërimin dhe të shkaktojë humbje , shkruan KP.

Për të shmangur këtë, specialistët rekomandojnë që pacientët të hanë ushqime të pasura me dhe dhe që ndihmojnë në forcimin e përgjigjes imune.

Ngërçet

Disa pacientë raportuan ngërçe dhe barku si simptoma të koronavirusit. dhimbja e stomakut mund të shkaktohet nga ndonjë aktiv ose i zorrëve. Përveç kësaj, ato mund të ndodhin kur virusi sulmon traktin e ndjeshëm të tretjes.

dhe

Këto simptoma zakonisht shfaqen në fazën fillestare të sëmundjes. Në raste të infeksionit serioz, disa pacientë gjithashtu mund të vjellin dhe kanë nevojë për kujdes urgjent mjekësor. mund të jetë tregues i një forme të moderuar ose të rëndë të sëmundjes.

Humbja e shijes dhe nuhatjes

Këto janë disa nga simptomat që janë karakteristike për COVID-19, dhe mund të jenë një tregues i problemeve gastrointestinale të shkaktuara nga virusi. Përveç kësaj, humbja e shqisës së shijes dhe nuhatjes mund të çojë në humbjen e oreksit, e cila mund të ndikojë më tej në dhe vetë-shërim.

Përveç kësaj, infeksioni viral mund të shkaktojë humbje dhe mund të ndikojë negativisht në metabolizëm, i cili mund të prishë shërimin dhe të dobësojë përgjigjen imune.

Postime të ngjashme