Mjekët italianë paralajmërojnë Evropën për ndikimin e koronavirusitMjekët italianë kanë paralajmëruar mjekët në të gjithë Evropën që të “përgatiten” për koronavirusin.
Letra, e parë nga The Independent, zbulon shkallën e ndikimit në spitalet italiane ku më shumë se 5,000 pacientë janë infektuar nga virusi dhe 233 njerëz kanë vdekur.
Në letrën, dërguar Shoqatës Evropiane të Mjekësisë së Kujdesit Intensiv, ekspertët e kujdesit kritik profesor Maurizio Cecconi, profesor Antonio Pesenti dhe profesor Giacomo Grasselli, nga Universiteti i Milano zbuloi se sa e vështirë kishte qenë për të trajtuar pacientët me coronavirus, transmeton Telegrafi.
Ata thanë: “Ne po shohim që një përqindje e lartë e rasteve pozitive pranohen në njësitë tona të kujdesit intensiv, në intervalin 10 për qind të të gjithë pacientëve pozitivë.
“Ne dëshirojmë të përcjellim një mesazh të fortë: Bëhuni gati”!
Ata thanë që spitalet italiane kishin parë “një numër shumë të lartë” pacientësh të kujdesit intensiv, të cilët u pranuan “pothuajse tërësisht” për dëmtime të rënda të mushkërive të shkaktuar nga virusi dhe kishin nevojë për ventilatorë për t’i ndihmuar ata të marrin frymë.
Ata thanë që spitalet në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar dhe Evropë duhej të përgatiteshin për një rritje të pranimeve.
Ata shtuan: “Rritni kapacitetin tuaj të përgjithshëm. Identifikoni spitalet e hershme që mund të menaxhojnë ngritjen fillestare në një mënyrë të sigurt”.
Shih edhe:  Besim tejet i ulët tek disa nga të dhënat e vaksinës kineze

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *