Mjekët janë me koeficientin më të lartë të inteligjencësSa të zgjuar janë Mjekët? 
Një studim interesant i botuar nga Universiteti i Wisconsit konstaton që mjekët kanë koeficientin më të lartë të inteligjencës
Megjithatë, duke pasur një koeficient të lartë të Inteligjencës nuk të  bën Mjek të mirë. 
Të jesh një Mjek i mirë kërkon më shumë sesa vetëm koeficienti i inteligjencës. Ajo kërkon etikë të fuqishme të punës, përkushtim dhe aftësi të qarta komunikimi. 
Kuptimi i shkencës themelore dhe patologjisë kërkon që ju të jeni të mençur. 
Përballja me vdekjen dhe sëmundjet e të tjerëve kërkon dhembshuri njerëzore. 
Një matje shpesh e lënë pas dore, por ndoshta më e rëndësishme është inteligjenca emocionale. 
Mjekët me kujdes të lartë për pacientët e tyre më mirë. Mjekësia është njëkohësisht një shkencë dhe një art. 
Mjekët duhet të kuptojnë bio-mekanizmat dhe testet laboratorike, si dhe emocionet dhe ndjenjat njerëzore. 
Njerëzit të cilët janë të vetëdijshëm për emocionet e tyre dhe mund të empatizohen me të tjerët do të kenë më shumë gjasa të japin kujdes të shkëlqyeshëm për pacientin.

Për më shumë shikoni tabelën e mëposhtme:

Shih edhe:  Ja si funksionon sigurimi shëndetësor në Gjermani

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *