Mjekët shpjegojnë 7 mënyra se si stresi mund të ndikojë në shëndetin tuaj

Sistemet kardiovaskulare dhe të frymëmarrjes

Stresi shpesh është një sinjal që trupi ynë të punojë më shumë për t’i shpëtuar çdo gjëje të frikshme që po vjen pas nesh. Fatkeqësisht, mund të shkaktojë mjaft probleme shëndetësore Po qe se kjo gjendje urgjence vazhdon për një kohë të gjatë.

Ulja e aktiviteteve fizike

How Chronic Illness is Associated with Physical Activity

Keni vënë re ndonjëherë sa rrëshqet rutina juaj e palestrës kur jeni të stresuar? Vini re se gjatë kohës që jeni në shtëpi, gjithçka që dëshironi të bëni është të  rrini para ekranit ? Ka një arsye të mirë për këtë.

Sipas mjekëve, rraskapitja juaj s’ është thjesht imagjinata juaj. në të vërtetë, stresi mund të ketë një ndikim masiv në sa energji keni. Kjo ndjenjë mund ta bëjë më të vështirë ushtrimin kur jeni në shtëpi, edhe Po qe se do t’ju ndihmojë në lehtësimin e stresit.

Sistemi nervor qendror dhe hormonet

Central nervous system: Structure, function, and diseases

Kur jeni të stresuar, truri juaj e vë sistemin tuaj nervor qendror në një gjendje paniku. Ky proces fillon prodhimin e adrenalinës dhe kortizolit në gjëndrat mbiveshkore, e cila nga ana tjetër, përmirëson rrahjet e zemrës tuaj dhe marrjen e oksigjenit, kështu që organet tuaja kryesore janë të gjitha të përgatitura dhe të gatshme për të shkuar.

Metabolizmi

Digital Disruption of Metabolism: How Screens Affect Your Physical ...

Falë evolucionit, trupat tanë janë të vështirë për të ruajtur yndyrën kur stresohen. Ideja është që në raste urgjence, trupat tanë të paktën do të ruajnë një lloj ruajtjeje ushqimi mbi ne. Fatkeqësisht, kjo s’ është aq e dobishme në botën e sotme, ku ne s’ kemi nevojë saktësisht të mbijetojmë nga një uri.

Falë gjithë asaj kortizoli në rrjedhën tuaj të gjakut, trupi juaj do të zgjedhë të mbajë dhjamin në vend që ta djegë atë për energji. Ky proces mund të zhvillojë yndyrën e tepërt të barkut dhe dhjamin e përgjithshëm të trupit qendror  të gjitha këto lidhen me të gjitha llojet e problemeve shëndetësore, siç janë niveli i rritur i kolesterolit dhe presioni i gjakut.

Shendeti mendor

AI's Potential to Diagnose and Treat Mental Illness

Shëndeti ynë mendor ndërthuret fort me shëndetin tonë fizik. Pra, s’ duhet të çuditet që kur stresi ndikon në trurin tonë, do të ndikojë gjithashtu në aftësinë tonë për të mbajtur mendim pozitiv në kohë krize. Mbi të gjitha, si mund të kujdesemi për trupin tonë Po qe se truri ynë s’ është i shëndetshëm dhe i lumtur?

Modelet e gjumit

Social jetlag – are late nights and chaotic sleep patterns making ...

A e keni vënë re sa e vështirë është të bini në gjumë kur jeni stresuar? Dhe kur më në fund bëni, ju pëlqen të mos pushoni kurrë? Rezulton. s’ është vetëm imagjinata juaj stresi ndikon në gjumin tuaj. /Indeksonline

[ad_2]

15 / 100
error: Content is protected !!