Mjekja Shqiptare e cila po arrin majat e suksesit në shkencë në Itali
Shkencëtarja Shqiptare, shkodranja Egesta Lopci, hulumtuese në Spitalin e Milanos thotë:
„Pa hulumtime shkencore, në çdo dy sekonda mund të vdiste nga një njeri nga kanceri deri në vitin 2030!“
Egesta Lopçi, është studiuese e avancuar e mjekësisë bërthamore. 
Së fundmi ajo është nderuar me një tjetër çmim ndërkombëtar për kërkimet shkencore të luftimit të kancerit.
Doktoresha Egesta që prej 20 vitesh jeton, studion e punon në Itali. 
Disa nga angazhimet shkencore janë puna si mjeke në spitalin “Humanitas” në Milano, relatore për masterin e hematologjisë pediatrike në “La Sapienza” në Romë, anëtare e Komisionit Pediatrik dhe Etik në Shoqaten Europiane të Mjekesisë shkruan Gazeta Shëndeti.
Të gjithë duhet të jemi krenarë me ty dhe sukseset tuaja Dr.Egesta.

Vazhdoni me punën tuaj shkencore. Sukseset e vazhdueshme të shoqërofshin në jetën tuaj private dhe profesionale.

Shih edhe:  Gjermani: gabimet e mjekëve shkaktojnë 20 mijë vdekje në vit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *