Moderna rrit prodhimin e vaksinave të koronavirusit


Kompania amerikane, Moderna njoftoi sot se po rrit prodhimin global të vaksinës antikide në një përpjekje për të prodhuar deri në tre miliardë doza në vitin 2022.

Kompania parashikon se do të prodhojë midis 800 milionë dhe një miliard dozave të vaksinës gjatë këtij viti.

Ajo deklaroi se po shikon përpara, pasi një pjesë e madhe e botës do të ketë akoma nevojë për raundin e parë të vaksinave COVID-19 vitin e ardhshëm, dhe ajo gjithashtu po përgatitet për mundësinë që njerëzve do t’u duhet një dozë shtesë e vaksinës.

Vaksinat Moderna janë aprovuar për përdorim tek të rriturit në Shtetet e Bashkuara, Bashkimin Evropian dhe shumë vende të tjera, raporton wallstreetjournal.

Kompania së shpejti po pret të dhëna nga një studim amerikan për aplikimin e vaksinës së saj me dy doza në moshën 12 deri në 17 vjeç dhe ka filluar testimin e saj tek fëmijët më të vegjël.

Dozat e vaksinave pak të modifikuara janë gjithashtu në proces për të luftuar më mirë versionet alarmante të ndryshuara të koronavirusit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *