Mollë Herët Në Mëngjes – Për Të Nisur Ditën Shëndetshëm


deri më tani, kemi dëgjuar dhe besuar në shprehjen popullore: “ mollë në ditë dhe i thua mjekut ik.”


gjitha varietetet e mollëve përmbajnë vlera të jashtëzakonshme, por ato jeshilet janë të pasura me , vitamina, dhe mbi të gjitha,fibër.

jeshile rregullojnë problemet me tretjen, nivelet e glukozës në gjak dhe përmirësojnë oreksin.

jeshile mund të konsumohen që në fillim të ditës me bosh dhe ju ofrojnë përfitimet e mëposhtme.

Mollët jeshile janë një nga burimet më të mira të flavonoidëve dhe vitaminës C.

Së bashku, këto përbërës funksionojnë si antioksidantë dhe shfarosin radikalet e lira që dëmtojnë qelizat.

Avantazhi i të ngrënit një mollë jeshile me bosh është se organizmi pajiset me armë të forta për largimin e këtyre substancave të rrezikshme dhe shmangien e sëmundjeve kronike.

Rënie në peshë

Ngrënia e një molle jeshile me është e rëndësishme në përpjekjet tuaja për të rënë në peshë.


Mollët jeshile përmbajnë pak dhe shumë fibër, duke shuar urinë menjëherë.

Me mollën jeshile, metabolizmi do të punojë më së miri.

Glukoza në gjak

jeshile me balancon nivelin e sheqerit në gjak.

Kjo është shumë e rëndësishme për njerëzit që vuajnë nga dhe jo vetëm.

Duke qenë se mollët jeshile janë të pasura me fibër të tretshme, ngrënia me stomak bosh vonon përthithjen e sheqerit dhe ky efekt zgjat për shumë kohë.

Studimet tregojnë se gratë që hanë një mollë jeshile me stomak bosh çdo ditë kanë 30% gjasa më pak për tu prekur nga i tipit 2.

thonë se ne kemi nevojë për 28 gramë fibër në ditë.

mollë e vetme ka 5 gramë.

Dhëmbë të bardhë e të pastër

Me ngrënien e mollës jeshile në mëngjes ju mund të pastroni dhëmbët.

shkatërron bakteret e gojës dhe shmang akumulimin e baktereve të tjera.

Rrahje të shëndetshme të zemrës

Një arsye tjetër përse duhet të hani mollë me stomak bosh është që balancon lagështinë e qelizave.

Kjo është e nevojshme për të rregullta të zemrës.

thotë se njeriu ka nevojë për 4.700 miligramë në ditë.

Çdo mollë përmban 115 miligramë që mjafton për të mbajtur e zemrës në nivele optimale./AgroWeb.org

 

Postime të ngjashme