Mos e ngrini një person që i bie të fikët

Pse është e keqe: Arsyeja që njerëzve u bie të fikët është për shkak të një uljeje të papritur të tensionit të gjakut, që rezulton në mos marrjen e gjakut në tru. Nëse ngrini një person, do të vazhdoni të parandaloni që gjaku të mbërrijë atje.

loading...

Çfarë duhet të bëni në vend të kësaj: Është e rëndësishme, në këtë rast, që koka e personit të mbetet më e ulët se gjoksi i tyre. Bëni që personi të ulet dhe të përkulet, ose edhe më mirë, shtrijeni atë. Ata duhet të qëndrojnë në këtë pozicion për disa minuta, dhe të sigurohen që të ndjehen mirë para se të ngrihen.

loading...