Mungesa e selenit mund të shkaktojë çrregullime të tiroides, shtim në peshë dhe imunitet të dobët

loading...


ndërsa plakemi, bëhet gjithnjë e më e rëndësishme për ne të ushqehemi me një dietë të shëndetshme.

Disa lëndë ushqyese që mund të marrim vetëm nga ushqimi na ndihmojnë të plakemi në një mënyrë që parandalon sëmundjen dhe na mban funksionimin.

Po qe se luftoni me një tiroide të ngadaltë, shëndet të dobët imunitar dhe s’ mund të humbni peshë shtesë pa marrë parasysh se çfarë bëni, ka një shans që të keni një mungesë të selenit.

Seleni dhe shëndeti juaj

Seleni është një element i nevojshëm për disa funksione trupore. Ky mineral është kryesor kur bëhet fjalë për plakjen, pasi prek më shumë tiroiden. Tiroideja përmban më shumë selen se të gjitha organet e tjera në trup. Seleni na ndihmon të prodhojmë hormone tiroide dhe mbron organin nga stresi oksidativ i dëmshëm.

Është treguar se seleni i ndihmon ata që vuajnë me gjendje tiroide. Një përmbledhje e studimeve tregoi se plotësimi i selenit për tre muaj përmirësoi shëndetin e tiroides dhe gjendjen shpirtërore.

Seleni gjithashtu ka treguar të jetë një trajtim efektiv për një numër sëmundjesh. Një antioksidant i fuqishëm, ai neutralizon radikalet e lira toksike në trup dhe zvogëlon stresin oksidativ që mund të shkaktojë sëmundje. Cilësitë e tij antioksiduese ndihmojnë në mbrojtjen e qelizave të shëndetshme nga dëmtimi dhe largimin e sëmundjeve si kanceri, sëmundjet e zemrës dhe Alzheimer .

Jo vetëm kaq, por mbasi seleni është një antioksidant aq i fuqishëm, ai gjithashtu mbron lëkurën nga dëmtimi oksidativ i lidhur me moshën, duke larguar shenjat e dukshme të plakjes si vijat e imëta dhe rrudhat. E gjithë kjo në një lëndë ushqyese!

Si të dalloni Po qe se keni një mangësi të selenit

Seleni në ushqimin tonë kryesisht varet nga cilësia e tokës që përdoret për ta rritur atë. Sipas një rishikimi të studimeve, vlerësohet se 1 miliard njerëz në të tërë botën kanë mungesë të selenit. Sipas specialistëve në Healthline, ka disa shenja të mungesës së selenit që mund të vëreni.

Ato janë:

  • Infertilitetit në burra dhe gra

  • Funksioni i dëmtuar i tiroides

  • Dobësia e muskujve

  • Lodhje

  • Mjegulla e trurit

  • Rënia e flokëve

  • Sistemi imun i dobët /Telegrafi/

The post Mungesa e selenit mund të shkaktojë çrregullime të tiroides, shtim në peshë dhe imunitet të dobët appeared first on Telegrafi.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *