Mon. May 16th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.

[ad_1]

Një studim në Britaninë e Madhe, kanë hedhur mendimin se muzika pikëlluese mund të përdoret për terapi medituese dhe qetësi shpirtërore.

Ata kanë sugjeruar së dëgjimi i baladave mund të përmirësojë gjendjen duke larguar kujtimet e hidhura me anë të kësaj muzike.

Megjithatë, studiuesit kanë shtuar se disa pjesëmarrës të studimit, janë tensionuar pasi kanë dëgjuar muzikë të tillë, pasi kujtime të të kaluarës janë sjellë në mendjet e tyre.

muzik

Sipas studimit, të transmetuar nga KP, muzika e trishtë përcjell tri gjendje tek njerëzit, kënaqësi, rehati dhe dhimbje.

“Disa njerëz e shijojnë muzikën pikëlluese dhe gjejnë qetësi, por në rastet kur disa pjesë të muzikës bëhen më të trishta seç duhet, në mendjen e njeriut shkaktohet ankth”.

“Megjithatë Vetëm po të zgjidhni një muzikë të trishtë, por të qetë, do të përjetoni çlirim emocionesh dhe qetësi mendore”, është konstatimi i studimit.

pikellim3

[ad_2]