Mon. Jun 27th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Poezi

 

Refki RESHITAJ:

NA ERDHËN VLONJATËT

Vlorën dikur e njihnim
vetëm në fotografi
Tani i presim vlonjatët
Edhe në tonat shtëpi

Kështu ngjau edhe sot
dhe na kaplojë gëzimi
Në vizite na erdhën
Aurora e Votimi

Janë dy vlonjatë të dashur
nga familje shumë të mira
Dajos i benë strehim
Në ditët tona të vështira

Dajo tash nuk është gjall
por ka lënë një amanet
Familjen Shehu nga Vlora
Të mos e harrojmë për jetë

Dhe kjo dëshirë e tij
edhe sot u realizua
N’ takimin tonë të përbashkët
Ajo kohë u përkujtua

Student isha n’ 99-tën
pa lekë dhe fare i ri
Por çdo gjë që kisha do e jepja
për kosovarët që na erdhën në shtëpi

Kështu i fletë Avniut
Dr. Votimi tani
Që në vizitë i erdhi
me gruan dhe u çunat e tij

U gëzuam, u kënaqem…
n’ kujtesë gjatë do e mbaj
Me vëllezërit tanë nga Vlora
O Zot KURR mos na ndaj..!
………………………………………

You cannot copy content of this page