Ndalohet me ligj ndëshkimi trupor ndaj fëmijës

loading...

Më 17 korrik 2020 ka
hyrë në fuqi ligji ku ndalohet ndëshkimi trupor ndaj fëmijëve.

Ndalohet me ligj
ndëshkimi trupor ndaj fëmijës

Me ligjin e hyrë në fuqi me date 17 Korrik 2020, ndalohet ndëshkimi
trupor dhe masat disiplinore të cilat dëmtojnë dhe dobësojnë dinjitetin
njerëzor të fëmijës, duke përfshirë format e dhunës fizike dhe mendore, në
secilin ambient ku ndodhen fëmijët.

Fëmijët duhet të rriten dhe edukohen me kujdes dhe dashuri,
ata kurrë s’ duhet të kthehet në subjekt të torturës dhe trajtimit jo
njerëzor.

T’i mbrojmë fëmijet, ta mbrojmë të ardhmen!

Më poshtë mund ta shikoni një video senzibilisuese

https://www.facebook.com/watch/?v=657839908172132
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *