© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.

[ad_1]

Sytë s’ janë vetëm një pasqyrë e shpirtit, por edhe e shëndetit!

Ekzaminimi i oftamologut duhet të bëhet së paku një herë në dy vjet.

Ju s’ duhet të bëni një ekzaminim të syve vetëm Nëse keni një problem të shikimit, këto janë simptomat në sy që tregojnë një sëmundje të rrezikshme.

Sytë s’ janë vetëm një pasqyrë e shpirtit, por edhe e shëndetit!

Kjo është arsyeja përse mjekët theksojnë se të gjithë duhet të bëjnë një ekzaminim te oftamologu, të paktën një herë në dy vjet.

ARSC Annual Eye Exam 1200 1024x683 1

Oftamologu mund të shohë një rreth të bardhë rreth kornesë gjatë ekzaminimit, i cili është një nga shenjat e defekteve të fshehura të zemrës, sëmundjeve dhe madje një sinjal për një rrezik të lartë të sulmit në zemër.

Shikimi i turbullt, zgjerimi i pazakontë i bebëzës dhe ngjyra e nervit optik mund të jenë simptoma që tregojnë se një tumor malinj po zhvillohet në tru.

Ekzaminimi i syve gjithashtu mund të tregojë shenja të diabetit (sëmundja e sheqerit), presionit të lartë të gjakut dhe sklerozës së shumëfishtë. 

[ad_2]

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.