Thu. May 26th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.

Në cilat raste një pacient duhet të drejtohet për konsultë tek mjeku Endokrinolog? 

Ju duhet të paraqiteni për një kontroll tek mjeku Enkrinolog në rast se:

  • Hasni shenjat e ç’rregullimit të funksionit të tiroides (të shpjeguara më lart)
  • Vëreni zmadhim të përmaseve të tiroides
  • Vëreni ose prekni noduj në tiroide
  • Keni patur histori personale me patologji të tiroides përpara se të filloni një shtatëzëni apo ato të cilat kanë histori familjare me këtë sëmundje
  • Prindërit vënë re një ngadalësi në zhvillimin fizik të fëmijës apo hiperaktivitet të tyre
  • Fëmijët kanë kaluar sëmundje të tjera gjatë fëmijërisë të cilat janë trajtuar me rrezatim apo nëse vihet fryrje e tiroides tek fëmijët
  • Hasim aritmi tek të moshuar, për të përjashtuar ç’rregullimin e funksionit të tiroides.
  • Të sëmurët të cilët marrin medikamente që cilat mund të dëmtojnë funksionin e tiroides

Bazuar në të dhënat klinike mjeku endokrinolog përcakton edhe ekzaminimet që duhet të kryhen për vlerësimin e tiroides.

Leave a Reply

You cannot copy content of this page