© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pranvera

Në cilin vend pranvera është më e nxehtë ?

Pranvera mund të jetë më e nxehtë në vende të ndryshme, varësisht nga klima dhe koordinatat gjeografike. Në përgjithësi, vende me klima të ngrohta dhe të thata si p.sh. zona e Mesdheut, Afrika, Amerika Latine dhe Azia Jugore kanë tendencë të kenë pranvera më të nxehtë.

Megjithatë, në vende më të larta në veri të hemisferës si Skandinavia, Islanda, dhe Kanda pranvera mund të jetë ende shumë e ftohtë edhe në muajin maj.

Në përgjithësi, temperaturat në pranverë varen nga shumë faktorë si lartësia mbi nivelin e detit, largësia nga ekvatori, rrjedha e erës, etj.

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.