Në spitalet e ShSKUK po trajtohen 837 pacientë me COVID-19, 30 në gjendje të rëndë


Në Shërbimin Spitalor të Klinikës Universitare të Kosovës () janë duke u trajtuar 837 pacientë nga .

Sipas një njoftimi me anë të rrjetit social në thuhet se bazuar në raportin e datës 27 mars 2021, 700 raste janë të konfirmuara më Sars Cov 2 pozitivë.

në këto fjalë e sipër, në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës janë të shtrirë 335 pacientë, 10 prej tyre në gjendje të rëndë.

Më poshtë shifrat e plota të pacientëve nëpër spitale:

Në kuadër të Shërbimit Spitalor Klinik dhe Universitar të Kosovës janë duke u trajtuar 837 pacientë  nga Sars- Cov-2.

700 janë të konfirmuar me Sars-Cov-2 pozitivë.

137 pacientë janë të dyshuar, në pritje të rezultateve.

30 pacientë janë në gjendje të rënduar shëndetësore

636 janë nën asistim të okisgjeno-terapisë

janë të shtrirë 335 pacientë

10 në gjendje të rënduar

276 të konfirmuar me Sars Cov-2 pozitiv

287 me oksigjeno-terapi

Numri i pacientëve të shtrirë sipas klinikave

Klinika Infektive, 113 pacientë

Klinika Infektive II ( mjekësia sportive), 84 pacientë

Klinika Infektive III ( Interno), 23 pacientë

Klinika e Pulmologjisë, 88 pacientë

Mjekimi Intensiv -COVID, 14 pacientë

Klinika e Pediatrisë, 13 pacientë

Në spitalet e përgjithshme janë të shtrirë 502 pacientë

20  në gjendje të rënduar shëndetësore

424 të konfirmuar pozitivë

349 me oksigjeno-terapi

Numri i pacientëve të shtrirë sipas spitaleve të përgjithshme:

i Prizrenit, 123 pacientë

i Gjakovës, 88 pacientë

, 111 pacientë

, 66 pacientë

Spitali i Ferizajt, 59 pacientë

Spitali i Mitrovicës,33 pacientë

Spitali i Vushtrrisë, 22 pacientë

Postime të ngjashme