© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
0732E4C2 B765 4255 A85C 1AE8B711FB87

Në të ardhmen e afërt, teknologjia do të ndryshojë shumë fusha të jetës sonë, duke përfshirë edhe fushën e mjekësisë. Një nga këto ndryshime do të jetë që nuk do të ketë më nevojë për anesteziolog në operacione, pasi teknologjia që po zhvillohen me ritmin e tillë do ta mundësojë që të kryhen operacione pa dhembje dhe pa ndihmën e Anesteziologut.

Ky do të jetë një hap shumë i rëndësishëm për mjekësinë, pasi operacionet pa dhembje do të zvogëlojnë rrezikun e komplikacioneve dhe do të lejojnë që pacientët të kthehen në shtëpi më shpejt. Përveç kësaj, pa nevojën për anesteziolog, shërbimet e kujdesit shëndetësor do të jenë më të arritshme dhe më të lira për pacientët.

Teknologjia që do të mundësojë këtë  ka të bëjë me disa lloje të sensorëve dhe bllokatorëve të teknologjisë së lartë që është në zhvillim e sipër dhe që do të vendosen në trupin e pacientit dhe do të monitorojnë të gjithë parametrat vital dhe sensorik dhe do të reagojnë në mënyrë automatike të mbështstur edhe nga teknologjia e intelegjencës artificiale shumë të zhvilluar. Në këtë mënyrë, mjekët kirurgë do të kenë informacion të detajuar në kohë reale për shëndetin e pacientit dhe do të jenë në gjendje të përdorin teknologjinë për të kontrolluar gjendjen shëndetësore të pacientit, dhimbjet dhe ndjenjat e tjera të pacientit gjatë gjithë operacionit.

Kur kjo teknologji do të  fillojë të përdoret me ajo do të ndryshojë mënyrën e kujdesit shëndetësor të pacientëve dhe do të bëjë që operacionet të jenë më të sigurta dhe më të efektshme.

Me përparimin e teknologjisë dhe njohurive të reja në mjekësi, nuk ka dyshim se të ardhmen e shëndetësisë do ta krijojnë teknologjitë e reja dhe inovacionet. Dhe me operacionet pa dhembje që do të mundësohen nga kjo teknologji, do të jemi në rrugën e duhur për të bërë kujdesin shëndetësor më të arritshëm dhe më të efektshëm për të gjithë.

Shih videon e mëposhtme:

 

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.