© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pse duhet të bëni kontrolle të rregullta te mjeku?

Një grua anuloi terminin te mjeku një javë më herët, megjithatë ajo mori një gjobë prej 60 franga. Ajo kishte pyetur edhe mjekun i cili i kishte thënë se fatura ishte “për postën tuaj” sepse leximi, përpunimi dhe përgjigjja kërkonte kohë, shkruan 20minuten, përcjellë albinfo.ch.

Sipas organizatës së pacientëve një mjek mund të detyrojë pacientin të paguaj për një termin të anuluar, kjo bëhet vetëm në rast se e dëmton mjekun. Ndërkohë mjeku sqaron se anulimin e terminit e ka faturuar duke thënë se në momentin e lëshimit të faturës ishte ende në fazën e hyrjes. Para kësaj, ai punonte vetëm për institucione më të mëdha që kishin një sekretariat, shkruan 20minuten, përcjellë albinfo.ch.

Më në fund, gruas iu rimbursuan “shërbimet e ofruara në mungesë të pacientit”. Nëse nuk jeni të sigurt për shërbimet e tarifuara, Susanne Gedamke rekomandon të flisni me mjekun tuaj. Përndryshe, zyrat e pacientëve ose organizata e pacientëve do të jenë gjithashtu të disponueshme për pyetje, raporton 20minuten, përcjellë albinfo.ch.

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.