© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Kanceri , Kancer

Një mjet i ri i inteligjencës artificiale mund të identifikojë me saktësi kancerin në një zhvillim që mjekët dhe shkencëtarët thanë se mund të përshpejtojë diagnostikimin e sëmundjes.

Sipas një studimi, algoritmi funksionon në mënyrë më efektive sesa metodat aktuale raporton Shëndeti.

Mund të identifikojë nëse rritjet anormale të gjetura në skanimet CT janë kanceroze.

Mjeti i inteligjencës artificiale, mund të përshpejtojë trajtimin e pacientëve.

Kanceri shkakton rreth 10 milionë vdekje në vit – gati një në gjashtë vdekje në të gjithë globin, sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë.

lol

Sipas një raporti nga The Guardian, ekipi përdori skanime CT të rreth 500 pacientëve me nyje të mëdha të mushkërive për të zhvilluar një algoritëm të AI duke përdorur radiomicë .

Teknika mund të nxjerrë informacione të rëndësishme nga imazhet mjekësore që nuk dallohen lehtësisht nga syri i njeriut.

Modeli u testua më pas për të përcaktuar nëse mund të identifikonte me saktësi nyjet kancerogjene.

Studimi përdori një masë të quajtur zona nën kurbë (AUC) për të parë se sa efektiv ishte modeli në parashikimin e kancerit.

Rezultatet treguan se modeli i AI mund të dallonte rrezikun e kancerit të çdo nyje me një AUC prej 0.87. Performanca u përmirësua në rezultatin Brock, një test i përdorur në klinikë, i cili shënoi 0.67./Shëndeti

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.