© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
9E29B5FA 7754 4B92 BB2E 3F5C8423FCF1

Një buzëqeshje e shëndetshme është shumë e rëndësishme për shumicën e njerëzve, por ruajtja e saj mund të ketë një çmim të lartë në Zvicër, përcjell albinfo.ch.

Këtu keni gjithçka që duhet të dini rreth pagesës për një sigurim dentar, nga kostoja deri tek ajo që mbulohet.

Kur paguhet sigurimi bazë?

Nuk do të jetë aq befasuese që shumë trajtime dentare në Zvicër – nëse jo shumica – nuk mbulohen në fakt nga sigurimi bazë i detyrueshëm shëndetësor. Në vend të kësaj, njerëzit këshillohen të marrin në konsideratë marrjen e sigurimit shtesë. Megjithatë, kjo nuk do të thotë që sigurimi juaj bazë nuk do të mbulojë asnjë nga trajtimet tuaja dentare.

Nëse sigurimi juaj bazë i detyrueshëm mund të mbulojë me të vërtetë kostot, atëherë dentisti juaj që trajton mund të paraqesë një vlerësim të detajuar të kostos tek siguruesi juaj shëndetësor, i cili më pas mund ta shqyrtojë kërkesën me një dentist të besuar.

Nëse siguruesi juaj shëndetësor do të lejojë dentistin tuaj, ai mund të fillojë trajtimin me koston e të parës. Më pas, rimbursimi do të bëhet drejtpërdrejt ndërmjet dentistit tuaj kurues dhe siguruesit tuaj shëndetësor.

Kur duhet të marr sigurimin dentar?

Meqenëse kostot dentare janë tepër të larta në Zvicër dhe sigurimi bazë do t’i mbulojë ato vetëm në raste të jashtëzakonshme, sigurimi dentar konsiderohet përgjithësisht një veprim i zgjuar në çdo moshë. Nëse keni sigurim plotësues mbi bazën, atëherë duhet të kontrolloni nëse kjo mbulon ndonjë kujdes dhe trajtim dentar.

Duke marrë një sigurim dentar, ju mund të kurseni para, veçanërisht kur kryeni punë dentare më komplekse dhe për rrjedhojë më të shtrenjta, të tilla si mbajtëset ose implantet.

Megjithatë, kini parasysh se shpesh më të moshuarit përjashtohen nga mundësia për të blerë sigurime dentare.

E vetmja herë që një sigurim dentar nuk do të kishte kuptim është nëse nuk vizitoni rregullisht një dentist ose nuk keni mundësi të bëni pagesa mujore. Për ata me paga më të ulëta, mund të ketë kuptim të aplikoni për një subvencion shtesë nga kompania juaj e sigurimit shëndetësor.

Kostot e trajtimit të dhëmbëve në Zvicër:

Mbushja e dhëmbëve: 200 deri në 500 franga

Nxjerrja e dhëmbit të mençurisë: 500 deri në 800 franga

Kanali i rrënjës: 700 deri në 1500 franga

Implantet: 1000 deri 10000 franga

Kllapat: 4000 deri në 12000 franga.

Sa kushton një sigurim dentar?

Kostot për marrjen e një sigurimi suplementar dentar ndryshojnë shumë dhe varen nga gama e shërbimeve të parashikuara në kontratën tuaj përkatëse. Do të thotë se periudha e pritjes, kufiri i shumës, mosha dhe gjendja e dhëmbëve gjithashtu do të merren parasysh gjatë përcaktimit të kostos mujore.

Për të rriturit, sigurimi zakonisht bie në rangun nga 30 deri në 50 franga në muaj. megjithatë, nëse keni një histori trajtimi të kushtueshëm dentar, ka të ngjarë të duhet të paguani një prim sigurimi më të lartë.

Sigurimi i fëmijëve varion nga 10 deri në 20 franga.

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.