© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pse duhet të bëni kontrolle të rregullta te mjeku?

Ministria pas përgjigjes pozitive ka nisur përgatitjet administrative e logjistike që të krijohen kushtet për profesionistët shëndetësorë që janë të interesuar të bashkëpunojnë me institucionet në Kosovë.

Ministri i Shëndetësisë, Arben Vitia, duke i vlerësuar për gatishmërinë e tyre ka thënë se ata kanë përvojë e kulturë pune në vendet ku operojnë. “Sigurisht që në fillim do të jenë atëherë kur kenë kohë sepse ajo që ne na duhet është trajnimi I  dhe edukimi I vazhdueshëm i profesionistëve tanë shëndetësorë”, tha Arben Vitia, ministër i Shëndetësisë, raporton RTK.

Pjesë e këtij grupi të mantelbardhëve që shërbejnë jashtë Kosovës është edhe onkologia Ernesë Xhafa-Hamiti. “Unë jam e ftuar personalisht nga Ministria e Shëndetësisë dhe jam në listën e ekspertëve të jashtëm në kuadër të Institutit të Onkologjisë, që do të thotë se mund të angazhohem dhe të ndihmoj për çfarëdo mendimi të dytë, reformë për të mirën e këtij Instituti. Angazhimi im është ‘ad hoc’, kur unë jam e lirë dhe kam mundësi”, tha Ernesë Xhafa Hamiti.

Gatishmërinë e kanë shprehur edhe Federata e Mjekëve Shqiptarë në Evropë. “Gatishmëria është e padiskutueshme por sa është e gatshme pala tjetër institucioni shqiptarë në Kosovë ose Shqipëri që t’i mirëpres të gjitha rekomandimet, reformat apo protokollet që i kemi të gatshme siç e kanë bërë vendet të tjera evropiane që e kanë reformuar sistemin shëndetësorë”, tha Aurora Dollenberg, kryetare e Federatës së Mjekëve Shqiptarë në Evropë.

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.