© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pse duhet të bëni kontrolle të rregullta te mjeku?

Prokurorët rumunë thanë të shtunën se kanë hapur një hetim penal ndaj pesë mjekëve të dyshuar për ripërdorimin e qindra implanteve mjekësore të nxjerra nga pacientët e vdekur.

Një nga pesë mjekët, i cili punonte në një spital në qytetin lindor rumun të Lasit, është marrë në paraburgim në pritje të hetimeve me akuzat për shpërdorim detyre dhe marrje ryshfeti, thanë prokurorët në një deklaratë.

Ata thanë se mjeku i paidentifikuar mbikëqyri një rrjet prej katër mjekësh të tjerë që i siguruan atij implante kardiake të nxjerra nga pacientët e vdekur pa miratimin paraprak nga ata ose familjet e tyre.

 

Prokurorët pretendojnë se mjeku kreu 238 operacione gjatë shtatë viteve nga viti 2017, duke përdorur në mënyrë të paligjshme implante të nxjerra nga pacientë të vdekur ose me origjinë të panjohur dhe duke i vënë pacientët e tij në rrezik të komplikimeve serioze ose vdekjes.

“Një pjesë e madhe e implanteve të rekomanduara nga mjeku nuk ishin të nevojshme dhe u nxitën nga diagnoza të rreme ose nga mjekime të përshkruara më parë që do të shkaktonin simptoma specifike,” thuhet në deklaratë.

Sistemi i kujdesit shëndetësor i Rumanisë, një nga më pak të zhvilluarit brenda Bashkimit Evropian, është goditur nga korrupsioni, joefikasiteti dhe menaxhimi i politizuar.

Shteti i Rumanisë ka ndërtuar një spital në tre dekadat e fundit, shpenzon më pak për kujdesin shëndetësor në BE dhe dhjetëra mijëra mjekë dhe infermierë kanë emigruar./ Shëndeti

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.