© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
mjeket

Shoqata Britanike e Mjekësisë (BMA), e cila përfaqëson mjekët dhe studentët e mjekësisë, thotë se paga e mjekëve të rinj është ulur me më shumë se një të katërtën gjatë 15 viteve të fundit, bazuar në matësin e inflacionit të Indeksit të Çmimeve me Pakicë dhe se anëtarët e saj votuan për grevë.

Protesta masive po organizohen edhe në Angli. Mediat e huaja raportojnë se mjekët e rinj kanë filluar grevën e tyre tre-ditore, duke protestuar kundër pagave të pamjaftueshme dhe lodhjes, që rrezikon të largojë stafin nga Shërbimi Kombëtar i Shëndetit (NHS).

Shoqata Britanike e Mjekësisë (BMA), e cila përfaqëson mjekët dhe studentët e mjekësisë, thotë se paga e mjekëve të rinj është ulur me më shumë se një të katërtën gjatë 15 viteve të fundit, bazuar në matësin e inflacionit të Indeksit të Çmimeve me Pakicë dhe se anëtarët e saj votuan për grevë.

Mjekët e rinj janë mjekë të kualifikuar, shpesh me përvojë disavjeçare, të cilët punojnë nën drejtimin e mjekëve të lartë dhe përbëjnë një pjesë të madhe të komunitetit mjekësor të vendit. Largimet e mjekëve të rinj nga puna do të ushtrojnë më shumë presion mbi NHS-në e financuar nga shteti, e cila po përjeton valë greve nga infermierët, punonjësit e ambulancës dhe stafi tjetër.

 

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.