Sat. Jun 25th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.

[ad_1]

Kur të blini lule, mendoni mirë për zgjedhjen që bëni, përse luleve duhet përshtatur ambientin ku rriten. Se për çfarë lloji të luleve do të vendosni varet nga preference juaj por edhe mundësia për t’u kujdesur për to ! Po qe se disa lule s’ kanë nevojë për ndonjë kujdesje të madhe (lexojini këtu cilat janë ato) me disa të tjera duhet treguar më shumë kujdes!

Bimët të mbahen larg nga burimi i nxehtësisë

Bimët s’ duhet të vendosen në afërsi të trupave që çlirojnë nxehtësi. Gjithashtu, mos i mbani bimët në afërsi të televizorët, përse bimët do të absorbojnë nxehtësinë dhe do t’u thahen rrënjët dhe gjethet. 

Ujitja e rregullt e bimëve

Uji është njëri ndër faktorët vendimtarë për zhvillimin e rritjen e bimëve, andaj duhet pasur më së shumti kujdes. Pas ujitjes, dheu do ta lirojë tepricën e ujit në enën e vendosur nën vazo, në këto fjalë e sipër atë ujë duhet ta hiqni, përse bimët s’ e duan lagështinë e tepërt.

Temperatura dhe drita

duhet pasur parasysh se disa bimëve u përshtaten këndet e errëta të dhomave, e disa të tjerave u përshtaten pozitcionet pranë dritareve, gjithashtu duhet pasur kujdes edhe temperaturën. megjithatë këta elementë ndryshojnë në varësi të bimëve, ndaj informohuni me luleshitësin përpara se të blini një lule.

Burimi: Living

[ad_2]

Leave a Reply

You cannot copy content of this page