Sun. Nov 27th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Nga erdhën metalet e rënda në trupin tonë dhe si arritën tek ne?

Metalet e rënda mund të gjenden si në ujë ashtu edhe në tokë. Ato krijohen gjithashtu nga aktiviteti antropogjen (përmbajtja e plumbit në akull në Grenlandë është rritur 200 herë që nga viti 800 para erës së re deri më sot).

Në shekullin e 21-të, nanogrimcat metalike përdoren në të gjitha degët e industrisë dhe është e pamundur t’i shmangësh ato.

Metalet më të dëmshme për shëndetin e njeriut janë merkuri, bakri, kobalti, plumbi, kromi, nikeli, arseniku etj.

You cannot copy content of this page