Sun. May 22nd, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Nga kush shkaktohet Abscesi i mëlçisë ?

Abscesi i mëlçisë shkaktohet nga bakteret, parazitët, ose nga funget. Bakteret më të zakonshme janë Eschericia coli, Klebsiella pneumoniae, Bacteroides, Enterococcus.

Absceset bakteriale zakonisht pasojnë shtrirjen e infeksionit nga fshikëza e tëmthit.

Mundet që absceset bakteriale të shkaktohen edhe nga përhapja hematogjene e infeksioneve nëpërmjet venës porta (rastet me apendicit ose me divertikulit), ose nëpërmjet arteries hepatike (rastet me endokardit bakterial ose pneumoni).

Parazitët që shkaktojnë abscese të mëlçisë zakonisht janë ameba.