Thu. Jul 7th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.

 

Ndikimi i tretjes në humbjen e peshës është shumë domethënës. Siç na u tha shumë herë, ne jemi ato që hamë. Sigurisht, koha e saktë e tretjes varet nga shëndeti fizik i një individi, metabolizmi, mosha dhe madje edhe gjinia, por, në përgjithësi, disa ushqime do të kalojnë brenda jush në asnjë kohë, kurse të tjerët do të bredhin në sistemin tuaj për një kohë shumë të gjatë.

Po qe se hani shumë ushqim që tretet shpejt do të shihni që do të keni shumë uri. Ky lloj ushqimi ju jep një nxitje të shpejtë të energjisë – me fjalë të tjera, një rritje në nivelin e glukozës. Ndoshta kjo tingëllon mirë por Po qe se trupi juaj është i mbingarkuar me glukozë dhe s’ e përdor atë, pjesa tjetër kthehet në yndyrë.

Ushqimi që tretet ngadalë ngre nivelin e sheqerit në gjak shumë më ngadalë, duke dhënë një energji më të qëndrueshme dhe të ekuilibruar. Por Po qe se hani vetëm ushqime me tretje shumë të ngadaltë, ju e bëni sistemin tuaj tretës të funksionojë në maksimum gjatë gjithë kohës dhe mund të jetë mjaft i ashpër në trupin tuaj.

Më poshtë keni kohën që i nevojitet çdo ushqimi për tu tretur:

Uji: shkon menjëherë në zorrë

640 0 5e4e6315e16eb

Frutat ose perimet: 15-20 minuta

640 0 5e4e630fbebf4

Perimet e pagatuara: 30-40 minuta

640 0 5e4e6314cc8cd

Perime të gatuara: 40 minuta

640 0 5e4e6313d16f3

Peshku: 45-60 minuta

640 0 5e4e6312d8601

Sallatë me vaj ulliri: 1 orë

640 0 5e4e6311505c3

Patatet: 1 deri ne 2 orë

640 0 5e4e6311ccd6e

Oriz, kuinoa : 2 orë

640 0 5e4e63125155f

Bulmeti: 2 orë

640 0 5e4e631356684

Frutat e thata: 3 orë

640 0 5e4e631453945

Pula: 1.5 deri në 2 orë

640 0 5e4e63155eb45

Bifteku: 3 orë

640 0 5e4e631668691

Mishi i derrit: 5 orë

640 0 5e4e6316ee76d

 

Leave a Reply

You cannot copy content of this page