Mon. May 23rd, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Ushqimet për ta mbajtur të shëndetshëm zorrën e trashë

Nga se shkaktohet kanceri i kolonit?

Në shumicën e rasteve është e paqartë se çfarë e shkakton kancerin e kolonit. Shkaktar mund të jetë një mutacion i ri i krijuar në qelizat e kolonit. Keto lloj mutacionesh shkaktojnë rritjen e pakontrolluar të qelizave duke krijuar masën tumorale.

Me rritjen e masës tumorale, qelizat tumorale kanë tendencën të përhapen dhe në pjesë të tjera të trupit, duke shkaktuar metastazat.