Ulja e nivelit të sheqerit në mëngjes mund të shkaktojë marramendje, rënie të fikëti dhe konfuzion.

Ky problem mjekësor shfaqet kryesisht tek njerëzit që vuajnë nga diabeti (sëmundja e sheqerit), por mund të ndodhë edhe prej shkaqeve të tjera, të cilat AgroWeb.org i liston më poshtë.

Çfarë E Shkakton Uljen E Nivelit Të Sheqerit Në Mëngjes

Kur njerëzit kalojnë shumë orë pa ngrënë, niveli i sheqerit në gjak bie.

Kjo ndodh edhe gjatë natës, kur njerëzit s’ çohen dot të ushqehen apo pijnë lëngje.

Megjithatë, gjatë natës, trupi parandalon rënien drastike të sheqerit duke qenë se mëlçia ka gjithmonë një sasi të caktuar të ruajtur të sheqerit.

Niveli normal i sheqerit për një diabetik është mes 70-130 miligram për decilitër.

Kur sheqeri bie nën 70 mg/dl njerëzit mund të përjetojnë disa simptoma siç janë:

Djersitje dhe dridhje të trupit

Mungesë koordinimi

Ankth

Irritim

Plogështi

dhimbje koke

Marramendje

Rrahje të larta të zemrës.

Shkaqet që çojnë në uljen e nivelit të sheqerit në mëngjes përfshijnë:

Përdorimi afatgjatë i medikamenteve kundër diabetit (sëmundja e sheqerit)

Konsumi i alkolit

Sëmundjet kronike të veshkave

Ndërhyrjet kirurgjikale në stomak

Çrregullimet hormonale

Diarea dhe të vjellat

Regjim ushqimor me pak karbohidrate

Në raste të rralla ky problem shfaqet si pasojë e kancerit.

tretmani

Po qe se ndiheni të uritur, atëherë duhet të konsumoni një ushqim të pasur me glukozë siç janë petullat dhe frutat.

AgroWeb.org ju këshillon se lëngjet e frutave janë gjithashtu të rekomandueshme.

Njerëzit që vuajnë nga diabeti (sëmundja e sheqerit) duhet të konsultohen tek mjeku për një ndryshim potencial të barnave.

Parandalimi

Simptomat e uljes së nivelit të shqerit si pasojë e mungesës së ushqimit mund të parandalohen duke:

Ngrënë diçka të shpejtë përpara gjumit

Duke u ushqyer me produkte të pasura me fibër që ngadalësojnë përthithjen e glukozës.

Duke ngrënë vakte të shpeshta e të vogla ushqimesh gjatë ditës.

Po qe se rregullimet në stilin tuaj të jetesës ose në regjimin ushqimor s’ ndikojnë në përmirësimin e situatës, atëherë kërkoni ndihmë të menjëhershme mjekësore./AgroWeb.org

* Ky informacion ka për qëllim të plotësojë, të mos zëvendësojë këshilla nga mjeku juaj ose ofruesi i kujdesit shëndetësor dhe s’ ka për qëllim të mbulojë të gjitha përdorimet e mundshme, masat paraprake, ndërveprimet ose efektet negative. Ky informacion mund të mos i përshtatet rrethanave tuaja specifike shëndetësore.

Burimi: U.S. National Library of Medicine