Shëndeti
Sun. Mar 26th, 2023
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
6A84F6C7 2D93 47BC 812F 80211731334C scaled

Një histori interesante e një kirurgu është ajo e doktorit Ben Carson, i cili u bë i njohur në mbarë botën për arritjet e tij në fushën e neurokirurgjisë.

Ben Carson u rrit në një familje të varfër në Detroit, Michigan. Në fillim, ai nuk ishte një nxënës i mirë dhe luftonte me leximin dhe shkrimin. Megjithatë, pasi ai mori një libër nga biblioteka publike rreth jetës së një mjeku, ai filluar të ndjejë një interes të veçantë për fushën e mjekësisë.

Në moshën 33 vjeç, Ben Carson u bë kirurg në Departamentin e Neurokirurgjisë në Spitalin e John Hopkins. Ai shpejt u bë i njohur për arritjet e tij të jashtëzakonshme, duke u bërë i pari që u desh të ndërhynte në operacione të ndërlikuara në trurin e fëmijëve.

Një nga historitë më të njohura të doktor Carson është ajo e ndërhyrjes në trurin e dy binjakëve, Lori dhe Reba Schappell, të cilat ishin të lindura si siameze dhe ndërhyrja në tru ishte një nga procedurat më të ndërlikuara në fushën e neurokirurgjisë. Pavarësisht sfidave të mëdha, doktor Carson arriti të ndajë sistemet e tyre të trurit dhe u bë hero në sytë e publikut për arritjen e tij të jashtëzakonshme.

Ben Carson u bë një nga kirurgët më të njohur dhe të nderuar në botë për arritjet e tij në fushën e neurokirurgjisë. Në vitin 1987, ai u bë i pari që ndërhyri me sukses në trurin e një fëmije të ndërlikuar me epilepsi. Ai vazhdoi të punojë në fushën e neurokirurgjisë deri në vitin 2013, kur u pensionua për t’u fokusuar në karrierën politike.

Përveç arritjeve të tij në fushën e kirurgjisë, Ben Carson është i njohur edhe për angazhimin e tij në edukim dhe në mbështetjen e fëmijëve me nevoja të veçanta. Ai është një autor i njohur i librave mbi biografinë dhe filozofinë e tij, dhe ka qenë edhe kandidat për president të SHBA-së në vitin 2016.

You cannot copy content of this page