Shëndeti
Sun. Mar 26th, 2023
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
cropped 5077E98C 61D6 468D BD96 78C839E26A9F 1

Një histori interesante e një pacienti mund të jetë ajo e Jason Morton, një djalë i cili kaloi një aventurë të jashtëzakonshme në vitin 2016, ndërsa kishte nevojë për një transplantim të veshkave.

Jason ishte një djalë i ri nga Kanadaja që kishte vuajtur nga sëmundja e veshkave për shumë vite dhe ishte në pritje të një transplantimi të veshkave për të jetuar më mirë. Megjithatë, gjatë pritjes së tij ai vendosi të udhëtojë rreth botës me bicikletë për t’i dhënë vetes një sfidë të re dhe për të krijuar ndërgjegje për rëndësinë e donimit të organeve.

Gjatë kësaj aventurës së tij, Jason udhëhoqi një grup mbledhjeje të fondeve për të ndihmuar në ngritjen e ndërgjegjes për donimin e organeve dhe u bë një zë për këtë çështje. Ai shkroi edhe një libër për udhëtimin e tij të jashtëzakonshëm, me titull “The Dirts on the Road”.

Mirëpo, kur ai u kthye në Kanada, shëndeti i tij u përkeqësua dhe ai u dërgua për të bërë transplantimin e veshkave që ka pritur shumë kohë. Sidoqoftë, transplantimi i tij u komplikua dhe ai u kthye në shtëpi pa organe të reja dhe në pritje të një tjetër transplantimi.

Megjithatë, ai nuk ndaloi qëllimin e tij për të ngritur ndërgjegjen për donimin e organeve dhe për të ndihmuar njerëzit që kanë nevojë për transplantime. Ai vazhdoi të shkruajë për aventurën e tij dhe për çështjen e donimit të organeve në mbarë botën. Ai vazhdon të jetë një shembull frymëzimi për shumë njerëz që kanë nevojë për transplantime dhe për ata që janë të interesuar për të ndihmuar me dhurimin e organeve.

You cannot copy content of this page