Tue. Aug 16th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Kuptimi i fjalës

Kuptimi i fjalës Parafango

Çka është Parafangoja ?

 

PARAFANGO f. tek.

  • Fletë e metaltë në trajtën e një gjysmërrethi, që mbulon nga sipër rrotën e makinës, të biçikletës etj. dhe që shërben për ta mbrojtur, për të penguar ndotjen nga balta etj. Parafangoja e përparme (e prapme). Parafangot e veturës (e biçikletës).

You cannot copy content of this page