Paralajmërohet për vërshime në Kosovë

loading...


Instituti Hidrometeorologjik i Kosovës ka paralajmëruar se në Kosovë mund të ketë vërshime këto kohë.

Sipas këtij insituti, kjo mund të ndodhë si shkak i rreshjeve të vazhdueshme disaditore të shiut në vendin tonë.

IHK njofton se reshjet e shiut që kanë filluar pasditen e së mërkurës fillimisht do të përfshijnë pjesën perëndimore të vendit (zonën malore të Alpeve Shqiptare), të cilat në vazhdim do të përfshijnë Rrafshin e Dukagjinit dhe pjesë të tjera të vendit.

“Kjo situatë do të vazhdojë për disa ditë (09/01/2021), ku si pasojë e intensitetit më të lartë të tyre, në disa zona mund të paraqiten vërshime të shpejta, të cilat potencialisht shkaktojnë ngritje të shpejta të nivelit të ujit nëpër lumenj e sidomos nëpër rrjedhat ujore të cilat kanë karakter të rrëkeve”, thuhet në njoftim.

Më tej IHK njofton se nëpër lumenjtë kryesorë do të ketë ngritje të lehët të niveleve gjatë ditëve në vijim, ndërsa rrjedhat me karakter malor dhe ato të rrëmbyeshme do të shfaqin mundësi të vërshime të shpejta dhe vështirësi nëpër zonat/vendbanimet ku ato kalojnë.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *