Parandalohet hedhja e një personi nga kulmi i Klinikës së Psikiatrisë në Prishtinë, lëndohen tre policë

loading...


Pjesëtarët e Policicisë së Kosovës, zjarrfikësit dhe ekipet e tjera emergjente kanë shpëtuar një person, i cili kishte hipur në kulmin e ndërtesës së Klinikës së Psikiatrisë në dhe kërcenonte se do të hidhej nga atje. Gjatë operacionit të shpëtimit tre policë kanë marrë lëndime gjatë ballafaqimit me personin që po tentonte të hidhej.

e Kosovës ka njoftuar se, sot në orët e para të mëngjesit (07:55) ka pranuar një informatë se në një Klinikë në një person ka hipur në kulmin e ndërtesës (klinikës psikiatrike) dhe është duke tentuar që të kërcej nga aty.

“Njësitë policore të stacionit Jugu në kanë reaguar me shpejtësi në lokacion, me ç‘rast është njoftuar edhe njësia e zjarrfikëseve dhe ambulanca”, thuhet në njoftim.

Më tej në njoftim thuhet se pas një bashkërendimi të mirë dhe profesional të veprimeve të të gjitha ekipeve për menaxhimin e situatës së paraqitur, me ndihmën e shkallëve të zjarrfikëseve është arritur që zyrtarët policor të afrohen deri pranë personit që dyshohej se do të kërcej nga kulmi i ndërtesës (klinikës).

“Zyrtarët policor gjatë tërë kohës me anë të veprimeve dhe komunikimeve mjaft profesionale për rrethanat e dukurisë janë përpjekur ta qetësojnë personin në fjalë në mënyrë që ta shmangin incidentin dhe për një çast është arritur të kapet personi, gjatë përpjekjeve për ta kapur, personi në fjalë tashmë i dyshuari mashkull/kosovar (viti i lindjes 1993) ka filluar të përdor dhunë të vazhdueshme dhe duke sulmuar zyrtarët policor. Megjithatë, falë përpjekjeve dhe vendosmërisë së zyrtarëve, i dyshuari është vënë nën kontroll dhe me ndihmën e zjarrfikësve është arrit zbritja e tij në tokë, përderisa i njëjti menjëherë iu është nënshtruar trajtimeve mjekësore në klinikën psikiatrike”, thuhet në njoftim.

Më tej thuhet se gjatë intervenimit për ta parandaluar personin në fjalë të kërcej nga ndërtesa dhe ballafaqimit me të, lëndime trupore kanë marr tre zyrtarë policorë, të cilët kanë marr mjekësor në emergjencë.

Lidhur me rastin janë intervistuar edhe disa dëshmitarë dhe në konsultim me prokurorin janë ndërmarr veprimet e nevojshme për inicimin e procedurave të rastit.

Burime të Telegrafit bëjnë të ditur se personi që deshi të hidhej ishte pacientë i Klinikës së Psikiatrisë.

Postime të ngjashme