© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Për çfarë shërben PAP testi ?

PAP testi është një procedurë për të testuar kancerin e qafës së mitrës tek gratë, i cili përfshin mbledhjen e qelizave nga qafa e mitrës tuaj dhe ekzamimimin e tyre në mikroskop.

Rekomandimet e përgjithshme nga mjekët:
▶️Testimi i parë bëhet tek femrat që kanë 3 vite që kryejn marrëdhënie seksuale.

▶️Për femrat e moshave 21-65 vjeç, ritestimi bëhet çdo 3 vite.

▶️Femrat e moshave 30 vjeç e lart mund të ritestohen çdo 5 vite nëse procedura kombinohet me testimin për HPV.

▶️Në rast të heqjes së mitres dhe tek gratë mbi 65 vjeç me teste paraprake normale, mund të ndalohet kryerja e PAP testit.

Zbulimi i hershëm i kancerit të qafës së mitrës me një PAP test ju jep një shans më të madh për shërim!

#europeanclinickosova #cervixcancer #hpv #papsmear

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.