Thu. Jun 30th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.

[ad_1]

Pirja e lëngut të karotës është shumë e dobishme gjatë dhe pas shtatëzënisë.

Kjo prejse ky lëng është plot me kalcium, folate, kalium, magnez, dhe natyrisht vitaminë A.

Kalciumi ndihmon fetusin tuaj të zhvillojë kocka dhe kërc të fortë, ndërsa folati parandalon defektet e lindjes.

Sipas Kolegjit Amerikan të Obstetrikës dhe Gjinekologëve (ACOG), gratë shtatzëna dhe ato që ushqehen me gji kanë nevojë për 1000 miligram kalcium në ditë.

Vitamina C dhe vitamina A në lëngun e karotës veprojnë gjithashtu si antioksidantë të fuqishëm në shtatëzëni. Këto vitamina mbrojnë si nënën ashtu edhe fetusin nga radikalet e lira dhe i japin të dyve një sistem imunitar që rrit rrezikun e infeksioneve.

[ad_2]

Leave a Reply

You cannot copy content of this page