Për vetëm në të ardhmen, Gjermania vaksinon mbi 1 milion banorë


Fushata fillimisht e ngadaltë e vaksinimit për coronavirus në Gjermani po merr shpejtësi, pasi 1 milion njerëz u vaksinuan në në të ardhmen për herë të parë, tha të enjten ministri i Shëndetësisë, Jens Spahn.

Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, të mërkurën, mjekët e përgjithshëm administruan 730,000 vaksinime dhe qendrat rajonale të vaksinimit 360,000 të tjera, tha Spahn.

Kjo do të thotë që më shumë se 1 për qind e popullsisë u inokulua në në të ardhmen.

Kështu, më shumë se një e katërta e gjermanëve – 25.9 për qind – tani kanë marrë të paktën një nga dy dozat kundër Covid-19, ndërsa 7.5 për qind kanë pasur të dytën e nevojshme për nivelin optimal të imunitetit.

Shih edhe:  Lulzim Basha mbyll emisionin e Alfred Lelës te Ora News. Sms-ja që morën drejtuesit e programeve të Televizionit

Spahn tha se kjo tregoi se sa shpejt fushata po përparonte, megjithëse akoma s’ ishte e mjaftueshme për imunitetin e tufave.

Lothar Wieler, president i Institutit Robert Koch (RKI) për kontrollin e sëmundjes, gjithashtu tha se duhet akoma shumë për të bërë.

Rreth dy të tretat e njerëzve më të vjetër se 80 vjeç ishin vaksinuar dhe rreth 30 për qind e atyre mbi 70 vjeç, tha ai.

Situata e përgjithshme rreth coronavirusit, ndërkohë, dha “arsye për të shpresuar, por jo një sinjal të qartë”, tha Spahn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *