Thu. Aug 18th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Kuptimi i fjalës

Kuptimi i fjalës Përcaktuar

Çka është Përcaktuar

PËRCAKTUAR mb.

  • 1. I vendosur brenda kufijsh të prerë; i llogaritur me përpikëri; që është në një masë ose sasi të pandryshueshme; kund. i papërcaktuar. Vend i përcaktuar. Vleftë (sasi) e përcaktuar.
  • 2. Që dihet mirë se ku arrin, i llogaritur mirë që më parë. Qëllime të përcaktuara. Detyra të përcaktuara.
  • 3. Që nuk lë vend për keqkuptime, i qartë, i shkoqur; i palëkundshëm. Qëndrim i përcaktuar. Politikë e vendosur dhe e përcaktuar.
  • 4. gjuh. Që është gjymtyra kryesore a drejtuese në një fjalë të përbërë dhe përcaktohet nga gjymtyra tjetër; kund. përcaktues. Gjymtyra e përcaktuar.

You cannot copy content of this page