Mon. Jun 27th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.

[ad_1]

Ndonëse një person që qan mund të konsiderohet si ‘i dobët’ përpara shoqërisë, ajo mund të jetë shumë gjë e mirë në disa rrethana. Madje nga lotët, mund të përfitoni më shumë se që mendoni!

Është normale që kur ndjeni dhimbje, lotët dalin vet. Kjo është një mekanizëm që ka trupi për të zvogëluar dhimbjen.

Sipas një hulumtimi të bërë në vitin 2014 e të publikuar në US  National of Medicine National Institutes of Health, Nëse një person qan gjatë një periudhe të stresit, do të ndihet më i relaksuar.  Rezultati, sipas këtij hulumtimi ndodhë pas disa minutave, kur trupi fillon e ndjehet më i relaksuar.

Gjithashtu, lotët mund të ju ndihmojnë në stabilizimin e presionit të gjakut.

E qara mund t’ua pastrojë sytë nga shumë toksina. Gjithashtu kur qani, lotët mund të nxjerrin toksina të shumta të akumuluara në trup për shkak të stresit. /Familja Jone

[ad_2]

You cannot copy content of this page