© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Omega 3, Omega-3

🗣Përfitimet shëndetësore nga OMEGA 3

👍Mund të ndihmojnë në prevenimim e depresionit dhe ankthit sidomos kur i pasur me EPA
👍Acidet e ti të njohura si DHA është komponent e strukturës së retinës së syrit tonë, ndaj mund të ndihmoj në prevenimin e degjenerimit makular ( problem ky që mund të dërgoj në probleme me shiqim deri të verbëria).
👍Ndihmon në zhvillimin kongitiv ( të njohjes, aftësi më të mirë komunikimi, përmirëson problemet e sjelljes, në përgjithësi ndihmon funksionin e trurit).
👍Mund të përmirësoi disa faktor rreziku për sëmundje të zemrës.
👍Mund të reduktoj simptomat tek fëmijët me ADHD (edhe pse nevojiten studime tutje)
👍Ka benefite për të sëmurët me sëmundje metabolike, mund të ndihmoj me korigjim të nivelit të glikemisë, ul inflamacionin.
👍Omega 3 mund të Ul inflamacionin kronik që lidhet me sëmundjet e zemrës, kancerin dhe disa sëmundje të tjera.
👍Mund të ndihmoj në trajtimin apo dhe prevenomin e disa sëmundjeve autoimune përfshi DMT1, koliti ulceroz, sëmundjen Crohn dhe psoriazën
👍Personat me çrregullime mendore shpesh kanë nivel të ulët të Omega 3 në gjakë prandaj supozohet se korigjimi i nivelit të tyre përmirëson simptomat. (Ende bëhen studime)
👍Mund të ndihmoj në prevenimin e sëmundjeve mendore të moshës (ende bëhen studime )
👍Mund të ul rrezikun e paraqitjes së rrezikut për kancer të kolonit, prostatës dhe gjirit.
👍Lidhet me rezik më të ulët të paraqitjes së asthmës tek fëmijët
👍Mund të reduktoj yndyrën rreth mëlqisë tek personat me NAFLD
👍Omega 3 korigjon fuqinë e kockës dhe nyjeve (ende bëhen studime)
👍Mund të zvogëloj dhimbjen menstruale.
👍Omega 3 sidomos DHA mund të përmirësojë kualitetin e gjumit.
👍Ndihmon lëkurën, plakjen e parakohshme dhe ndihmon kundër dëmeve nga dielli.

Sjellë për ju përmes linjës shëndetësore

Preferohet Omega 3 me DHA dhe EPA
Për❤️sisht
Dr Vjollca

+383 45 343 477

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.