Përfitimet shëndetësore nga qershitë

loading...


e qershive padyshim se është shumë e mirë, por brenda saj, përvec shijes, ka edhe shkaqe të tjera pse na shtyejnë ta konsumojnë atë.

Efektet e mira shëndetësore që sjell ajo e bëjnë atë shumë më të konsumueshme dhe pëlqyeshme nga ne.

Më poshtë i gjeni disa prej përfitimeve shëndetësore që marrim nga qershitë.

Qershitë janë plot me antioksidantë

Qershitë janë një burim i fuqishëm i antioksidantëve dhe përbërjeve . Këto roje të trupit qelizor ngadalësojnë plakjen dhe largojnë sëmundjet kronike – përfshirë sëmundjet e zemrës, kancerin, Alzheimerin, diabetin (sëmundjen e sheqerit) dhe mbipesha.

Ata mbrojnë nga

Efekti anti-inflamator i qershive ndihmon në mbajtjen e trupit tuaj të shëndetshëm; por për më tepër, qershitë renditen më ulët se shumë frutat tjerë në indeksin glikemik. Kjo do të thotë se ato s’ shkaktojnë thumba dhe përplasje në nivelin e sheqerit në dhe insulinës. Kjo i bën ato  mbrojtëse ndaj diabetit (sëmundja e sheqerit) dhe të rëndësishëm për menaxhimin e gjendjes Po qe se tashmë e keni.

Ato promovojnë gjumë të shëndetshëm

Qershitë e thekshme në veçanti janë një nga burimet e pakta ushqimore të melatoninës, një hormon që ndihmon në kontrollin e cikleve tuaja të gjumit-zgjimit. studim në burra dhe gra me pagjumësi zbuloi se, krahasuar me një placebo, tetë ons lëng qershie në mëngjes dhe përsëri një deri në dy orë para gjumit rritën kohën e gjumit me një orë e 24 minuta.

Ato mund të sigurojnë lehtësim të artritit

Disa studime kanë sugjeruar që konsumi i qershisë është i dobishëm për të sëmurët nga artrozat. Përfshirja e rregullt e qershive ose lëngut të qershisë 100% në rutinën tuaj të vaktit ose rostiçeri mund t’ju ndihmojë të zvogëloni dhimbjen e kyçeve.

Burimi: Health

Postime të ngjashme