Pesë Mënyra Si Të Ndryshoni Ushqimin Me Kalimin e Moshës


s’ mund ta mohoni: Ju s’ jeni më njësoj siç keni qenë në të 20-tat tuaja. Dhe kjo s’ lidhet me faktin që ju jeni më të .

juaj ka nevojë që ju ta ushqeni ndryshe me çdo vit që kalon. andaj që të ndiheni sa më mirë, duhet të ndiqni këto pesë këshilla.

Hidratohuni

nga pikat kyçe për të patur një trup sa më të shëndetshëm dhe për të shmangur lodhjen dhe dhembjet e kokës.

Dhe pse dehidratimi mund t’i ndodhë kujtdo, me kalimin e kohës veshkat humbasin aftësinë që të ruajnë sasinë e ujit.

andaj, synoni të pini minimalisht 6 gota ujë në ditë.

Merrni më shumë calcium dhe vitamin D

dhe vitamina D janë dy nga mikronutrientët të cilët bëhen jetësor me kalimin e viteve.

Këto dy substanca luajnë rolin kryesor në shëndetin e kockave dhe ruajnë trupin tuaj nga ostoeporoza.

Shtoni ushqime të pasura me B12 në dietën tuaj

Me moshën disa nutrientë bëhen më të vëshitrë për t’u përthithur nga trupi. Dhe rolin krysor për këtë process e luan pikërisht vitamina B12.

Ajo është e përfshirë në funksionimin e duhur të nervave, qelizave të metabolizmit dhe formimin e qelizave të kuqe.

Filloni duke shtuar mishin, peshkun dhe vezët në dietën tuaj në mënyrë që të përfitoni këtë vitamin përmes ushqimeve.

Ulni sasinë e kalorive që konsumoni

fillojnë dhe humbasin me kalimin e kohës, gjë që shkakton metabolizmin të ngadalësohet. andaj me kalimin e viteve do t’ju duhen më pak .

Shtoni sasinë e proteinave

Është e vërtetë që me moshën humbasim muskuj, por studime kanë vënë re se Në qoftë se shtoni proteinën në dietën tuaj arrini të ngadalësoni këtë humbje.

Proteina gjendet tek shumë ushqime, jo vetëm tek mishi apo peshku.

Arrorët kanë nivele të larta të proteinave dhe ju mund t’i përdorni si një mes atyre kryesore të ditës./

Postime të ngjashme